top of page

Acerca de

image18 (1).jpeg

RÓLUNK

ESA – European Security Academy

1992-ben alapított Európai Biztonsági Akadémia (ESA) komplett képzéseket, kiképzéseket nyújt a biztonsági üzletág minden résztvevőjének, rendészeti szerveknek, katonaságnak úgy, mint a civileknek is.

Haladó tréningeket, kurzus-rendszereket szolgáltatnak széles spektrumon különbözőbb helyzetekhez, missziókhoz. Az oktatói gárda olyan válogatott szakértők csapata, akiknek hosszú évek tapasztalata van rendészeti szervekben, hadseregben, privát szektorban. Az ESA az egész világon képez. Valamennyi kurzus /rendszer elvihető, adaptálható bárhol a világon, alakítva a helyi specifikumokra. Több mint 68 országból, több ezer résztvevője van a képzéseknek, ezzel is az egyik legnagyobb akadémia Európában, a partnerek pedig lefedik szinte az egész világot. Ezzel is még egyedibbé téve az oktatást, hiszen az egyedi tapasztalatok, technikák jönnek Ázsiából, Latin Amerikából, a közel keletről. Így minden helyzetre a legjobb megoldásokat tudja ajánlani az European Security Academy.

ESA Képző Központ

Az ESA Képző Központ a lelke a képzéseknek, szemináriumoknak, konferenciáknak, melyeket az ESA szervez. 54 kilométerre, délre található Poznantól. A létesítmény több mint 300 hektáron terül el és az egyedi környezeti adottságok magába foglalnak erdőket, tavakat is. 

Az ESA Képző Központ részei:

 • Old Facility, Palace, Campus

 • Pihenő- szabadidő épületek, étkezővel, VIP étkezővel

 • Oktató termek és Előadó termek

 • Széles választéka a nyitott lőtereknek, pályáknak. 300 méterestől 25 méterig, taktikai pályákkal, valamint pince lőtér a bázison belül

 • Mogadishu kiképző falu

 • Ereszkedő torony /Rappelling Tower

 • Taktikai lőtér komplexum /Kill House

 • Shooting House /Európa legnagyobb privát beltéri lőtere, speciálisan CQB és taktikai képzésekre kialakítva

 • Security Driving pálya

 • Edzőterem, kosárlabda pályák

 • Szauna

 • Off road/ Quad terep pálya

 

Kik vagyunk mi, az ESA Hungary?

2018 óta képviseljük a magyar résztvevőket, leendő és már „veterán” tanulni vágyókat az European Security Academy berkeiben. Sok szerkezeti változáson átesett a csapat, de a mag töretlen és az is, amit vállalt. Az ESA Hungary képviselője Korom Krisztián. Civilként dolgozik ebben a szakmában több mint 20 éve. Igen, nem katonai, vagy rendvédelmi múlt az, ami alkalmassá tehet valakit ebben a biztonsági üzletágban dolgozni. Az eltöltött évek tapasztalatai alapján kerül összeállításra az „alap” képzések, melyeket mi szervezünk, akár személyenként egyedi képzés tervvel is. 

A „mi” egy háttércsapatot jelöl. Az általunk szervezett képzéseken évek alatt részvevő „tanulók”, szakemberek térnek újra meg újra hozzánk, hozzáadva a saját tudásukat, segítségüket. Ezért is ez több számunkra, mint egy tréning, vagy intézmény. Ez egy baráti kör, család. 

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy bizonygatni semmit sem kell másoknak, az eredmények és a visszatérő tagjaink beszélnek helyettünk. Nem sok képzőintézet, csapat, branch mondhatja el, hogy az átlag, a képzéseken résztvevők nagy része kétszer, háromszor is visszatér, vagy évente. De vannak „ESA veteránjaink”, akik már 6-7, vagy akár tucatnyi kurzuson vettek részt velünk, vagy általunk. Folyamatosan köszönjük is ezt a bizalmat!

Nézzük miben is tudunk segíteni, mi az, amiben mások vagyunk. Mindig igyekszünk a szokásostól eltérni, Sok küzdelem és előkészítés egy-egy tréning létrehozása. A tartalmak összetettsége, a sok extra, valamint az egyedi feltételek kialakítása, az árak megzabolázása. Emellett az apró részletek, mint a „Welcome pack”, egyedi pólók. Sok sok részlet. 

A kurzusok témája sem átlagos. Mint a kedvenc PSD – Personal Security Detail level 4 képzés Libanonban, Bejrútban, vagy a mindig más tematikájú Combined Firearms, iraki 2022-es PSD, vagy 2023-as PMC képzések. A „hostile”, azaz veszélyzónás képzések mellett a lengyel bázison sok egyedi ötletet valósítunk meg, Ilyen a CPO+FREC level 3 összevont tréningek, azaz a személyvédelem mellé a trauma elsősegélyt is bevontuk. Nem véletlen. Hiszen ebben a szakmában dolgozunk. Tapasztalati megoldásokból jönnek az ötletek, nem tankkönyvből. A Close Protection, személyvédelem és az ahhoz csatlakozott tudás, kurzusok az elsődlegesek számunkra. Az ehhez tartozó fegyveres, elsősegély, taktikai, gyakorlati és elméleti képzések a kiemeltek számunkra.

CPO / PSD / PMC mind a személyvédelem, protection más válfajai,de hasonló alapokkal, valamint FREC / TCCC a trauma / combat elsősegély képzései. Ugyanígy a Dynamic Carbine / Pistol, Combined Firearms, mint a fegyveres képzések alapjai és Vehicle CQB / CQB / Urban Warfare mint a taktika megoldások tárháza számunkra. A bázis persze még ennél is többet ajánl számunkra.

Ezt ki is használjuk, hiszen sokan a résztvevők közül is ebben szakmában dolgozik. Ebben segítjük mi is a résztvevőket. A partnerekkel folyamatosan keressük a lehetőségeket Európában, Ázsiában, a Közel Keleten, vagy Latin Amerikában. Folyamatosan vannak megbízások. Szakmai segítséget biztosítunk, CV és megfelelő felkészülés. Kinyitjuk az ajtót, a többi már a jelentkezőn múlik.

 

Kérdésekkel keressetek minket nyugodtan az elérhetőségeinken és folyamatosan nézzétek a kurzusnaptárunkat! Frissítjük mindig valami extrával.

AZ ESA CIVIL

HUNGARY

image18 (1).jpeg

Esa Hungary Civil és amit mi tudunk ajánlani, az egyedi képzések.

 

Két csoportba osztjuk a képzéseket. Ez a csoport az egyedi, azaz individual képzések. Azt jelenti, hogy kifejezetten magyaroknak, mi szervezünk, csakis a lengyel bázison, egyedi feltételekkel képzéseket. 

Igazából ez az ESA Hungary Civil. Testőr képzés, trauma elsősegély, vezetési, taktikai, fegyveres tréningek. Ezeket, hasonlóakat a központ is szervez, de mind a tartalom, mind az ár egyedi.

 

Amely képzéseket speciálisan magyar csapatoknak tudunk szervezni, akár mélyen ár alatt, -30-40%, a lengyel központban:

 Close Protection Operative és First Response Emergency Care level 3 egyben

- FREC külön is és CFC-vel is kombinálva

- Low Profile CLose Protection, vagy Covert Close Protection

- HECPO, Hostile Environment CPO képzés Irakban, Mexikóban

- Combined Firearms CFC, mindegyik különböző témában, mint CP (testőri), fedezék használat...

- Tactical Firearms Urban képzés, speciális taktikai CFC, kis városi harcadzattal Mogadishuban és a lőtéren.

-B6/B7 Security Driving képzés

- Hostage Rescue Operations, speciálisan CP-nek, a védett személy kiszabadítása, behatolás, menekítési technikák, CPO advanced team képzés.

 

Ezeken felül számtalan variációban tudun segíteni. Csapatoknak, cégeknek egyedi ajánlatokkal is. Ha valaki más, központi képzésre menne, akkor is keressen, hiszen abban az esetben is tudunk kedvezményt intézni a magyar résztvevőknek!

facility2.jpg
es02-365x243.jpg

Az ESA Képző Központ a lelke a képzéseknek, szemináriumoknak, konferenciáknak, melyeket az ESA szervez. 54 kilométerre, délre található Poznantól. A létesítmény több mint 300 hektáron terül el és az egyedi környezeti adottságok magába foglalnak erdőket, tavakat is.


Az ESA Képző Központ részei:
- Pihenő- szabadidő épületek, étkezővel
- Oktató termek
- Széles választéka a nyitott lőtereknek, pályáknak. 300 méterestől 25 méterig, taktikai
pályákkal
- ereszkedő torony /Rappelling Tower
- taktikai lőtér /Kill House
- biztonsági sofőr pálya
- Edzőterem, kosárlabda pályák
- Szauna
- Off road/ Quad terep pálya
- Ingyen wi-fi és internet elérés
- Mosodai szolgáltatás
- ESA bolt

Az ESA képző központ

bottom of page